Endnu mere tang

Jeg har for et par dage siden opholdt mig på stranden ved Bisserup Strandhuse – en ganske udmærket strand – der har samme tangbræmme som den jeg kan konstatere findes ved Lungshave.

I tangbræmmen ved Bisserup Strandhuse vokser der nu Bynke, og bræmmen fungerer som ½ meter høj afskærmning af klinten mod Smålandshavet. Et forhold som er ganske udmærket beskrevet af Eva Sara Rasmussen i Sjællandske forleden dag.

Tangen ud for Bisserup Strandhuse lugter ikke noget videre, og badegæsterne ser ikke ud til at være generet af bræmmen, tværtimod de bruger den som læbælte.

Jeg mener ikke at vi skal fjerne tangen ved Lungshave – den kan have en god funktion ift. kystbeskyttelsen – og har åbenbart ligget der længe – der vokser jo planter i den.

Hvis vi skal til at fjerne al tangen på standene rundt om i kommunen, kommer vi til at få travlt, og det bliver en ganske bekostelig affære.

At vi vælger at fjerne tangen ved Vesterhave har en ganske anden væsentlig begrundelse, problemet er menneskeskabt – havnen har bygget molen.

Jeg vil til enhver tid vælge at prioritere kernevelfærden frem for en udnødvendig fjernelse af tangen ved Lungshave. Nu er det imidlertid ikke kernevelfærden, der lider nød ved fjernelsen af tangen, men andre sager som Teknik og Miljøudvalget beskæftiger sig med – cykelstiernes asfaltbelægninger f.eks.

Mvh Thor Temte
Enhedslisten
Næstved Byråd