Enhedslisten i Næstved støtter Næstehjælperne

Pressemeddelse

Hjerterne kommer til Næstved

I Næstved kommune bor der 1020 børn i fattigdom. Det lyder af mange, og det er det også. Til sammenligning, så er der i Roskilde kommune 610 og i Lolland 670 børn i fattigdom.
Børn i fattigdom har ikke de samme muligheder i livet som andre børn. Fødselsdage, jul og arrangementer er der måske ikke altid råd til. Madpakken er ikke så fantasifuld og PlayStation er ikke en mulighed.
Men:
“Fattigdom handler nemlig ikke kun om ikke at kunne købe ting, det handler også om at blive afskåret for sociale fællesskaber og ikke at kunne deltage på lige fod med kammeraterne,” skrevet af Næstehjælperne.
Børn har brug for at spejle sig i andre børn, men ved at fratage dem muligheden for at deltage i sociale fællesskaber, skabes der sværere vilkår.
Næstvedhjælperne ser med stor bekymring på udviklingen af reformramte familier i Danmark. “At afskaffe fattigdom for børn i Danmark og deres familier kræver politisk velvilje og en human og ligeværdig fordelingspolitik – noget der bør ligge meget højt på den politiske dagsorden,” skriver Næstehjælperne.
Næstehjælperne er et landsdækkende netværk, der blev dannet i 2016 på baggrund af vedtagelsen af fattigdomsreformerne (kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen). Hver dag hjælper mennesker i Danmark hinanden med at skaffe mad, tøj og andre fornødenheder til dem, der er ramt af reformerne.
Næstehjælperne satte d. 16. marts 2019 64.500 hjerter op i Fælledparken, som symbol på antallet af børn i fattigdom i Danmark. De bliver i denne uge fordelt ud i kommunerne og 1020 hjerter kommer til Næstved.
Næstehjælpere i Næstved mødes på onsdag kl. 16 ved Rådmandshaven 20 og sætter de 1020 hjerter op. Næstehjælperne opfordre alle til at deltage og vise, at 1020 børn i fattigdom er 1020 for mange.

På vegne af Næstehjælperne

Freja Lynæs Larsen
Næstehjælper

Kontaktinfo: 60649142, [email protected]