Fakta om Arena Næstveds økonomi NU!

Pressemeddelelse vedhæftet ansøgning om aktindsigt sendt til Sjællandske d. 12.11.2017

Til redaktionen

Enhedslisten kræver fakta om Arena Næstveds økonomi på bordet NU!

Her i slutspurten af en demokratisk blomstringstid, hvor valgløfterne buldrer der ud af, har Byrådets magtelite  mørkelagt  Arenaens trængte økonomi. Er det økonomiske mareridt med Arenaen slut? Eller skal skatteborgene lige om hjørnet igen spæde flere millioner i den umættelige Arena?

Arena Næstved har kostet skatteborgerne kassen. Millionerne er rullet ud af kommunekassen og NK Forsynings formue for at imødegå skandalerne og Arenaens økonomiske tømmermænd. Der er umuligt at finde en samlet opgørelse over hvor mange skattekroner, som til dato er brugt på ekstraordinære bevillinger og reklame for Næstved Arena.

Enhedslisten har fra dag ét været kritisk og krævet åbenhed om de mange millioner, som i en lind strøm er tilgået Næstved Arena. Og Arenaen har fortsat snablen i kommunekassen. Det seneste ekstraordinære tilskud på 10 mio. kr. er suppleret med et ekstraordinært driftstilskud på 1½ mio. årligt for at undgå en konkurs.

Der er ganske givet noget ULDENT under opsejling, som ikke ønskes frem i lyset på denne side af valget:

  • Alle selvejende idræts- og svømmehaller fik i oktober godkendt det kommunale driftstilskud for 2018 – læs: alle UNDTAGEN Arena Næstved. Arena Næstveds driftstilskud behandles først efter valget ”grundet særlige udfordringer”.
  • Og vupti… mens der ikke lige frem er trængsel med kulturelle arrangementer i Næstved Arena, så skal den selvejende institution Arena Næstved være medarrangør på Kim Larsen koncert på kommunens ejendom Rønnebæksholm. Hvad er logikken i det? Er det på redelige vilkår eller tvivlsom kreativ økonomisk fikumdik i Arenaens favør?

Enhedslisten har bedt om aktindsigt i de dokumenter der ligger til grund for, at Arenaens driftstilskud først behandles efter valget. For god ordens skyld vil vi også se den aftale/kontrakt, der er indgået mellem Arena Næstved og Næstved Kommune om Kim Larsen koncert på Rønnebæksholm (hvad er de økonomiske vilkår og ansvarsfordeling parterne imellem i forbindelse med arrangementet – fx i forbindelse med reetablering af parken, overskudsdeling, betaling af leje). Vælgerne har krav på at kende fakta om Arenaens økonomi. Det flertal i byrådet, som lige nu skjuler kendsgerningerne, har også magten til at sadle om og sikre åbenhed NU. Ellers er løfterne om åbenhed varm luft.

Med venlig hilsen
På vegne af Enhedslisten Næstved
Freja Lynæs Larsen  – kandidat til kommunalvalget i Næstved
[email protected]


Enhedslistens anmodning om aktindsigt af 10.11.2017 er vedhæftet her:

Næstved den 10. november 2017
Næstved Kommune [email protected]
v/ centerchef Kim Christoffersen Dawartz [email protected]
& formand for Kulturudvalget Linda Frederiksen [email protected]

Anmodning om aktindsigt

Med henvisning til offentlighedsloven anmoder vi:

  1. om aktindsigt i samtlige dokumenter, der ligger til grund for Kulturudvalgets dagsorden og beslutningsgrundlag 30.10.2017 punkt 90[1] inklusiv de dokumenter der ligger til grund for denne formulering i dagsordenen ”Grundet de særlige udfordringer der er for Arena Næstved, behandles den på en særskilt sag på Kulturudvalgets næste møde. I bilag 1 er Arena Næstved dog indskrevet for overblikkets skyld.”
  2. om aktindsigt i den aftale/kontrakt, der er indgået mellem Arena Næstved og Næstved Kommune (Rønnebæksholm og Grønnegades Kasserne) om Kim Larsen arrangement på Rønnebæksholm, bl.a. økonomiske vilkår og ansvarsfordeling parterne imellem i forbindelse med arrangementet (fx i forbindelse med reetablering af parken, overskudsdeling, betaling af leje).

Dokumenterne ønskes udleveret elektronisk – sendt til vores e-mails.

Med venlig hilsen
p.v.a. Enhedslistens Kommunalpolitiske udvalg i Næstved
Torben Lyster & Jane Nielsen
[email protected]       [email protected]

Anmodningen er tilgået pressen til orientering

[1] 90. Driftstilskud til selvejende idræts- og svømmehaller for 2018               17 Sagsbehandler: Sagsnr.: 20.13.00-S55-17