Hvor er de mange hundrede Ø-plakater ?

D. 23. oktober vil vi opleve et sandt mylder af varevogne, personbiler og trailere, som vil køre hele kommunen rundt, og standse på de mest besynderlige steder.

Fælles for alle køretøjerne er, at de er bemandet med medlemmer af politiske partier, som bevæbnet med plakater, stiger og masser af plastikstrips, vil gøre deres yderste for at sikre sig gode pladser til ophængning af valgplakater.

En god plads er en plads som bliver bemærket. Der er næppe mange, der synes, at plakaterne pynter, faktisk synes rigtig mange, at de gør det modsatte.

Blandt tilhængerne af valgplakater hører man mange gange argumenter om at plakaterne er en tradition, og at plakaterne markerer at valget er en fest for demokratiet.

I Enhedslisten Næstved mener vi også at valghandlingen er en fest, men den del af festen, hvor by og land skal dækkes til med valgplakater, har vi meldt os ud af. Nogle gange skal man ikke fastholde traditioner.

Selvom vi i Enhedslisten ikke deltager i kampen om lygtepælene og vejtræerne, er vi selvfølgelig stadig en del af valgkampen. Vi stiller op med et stærkt kommunalpolitisk valgprogram, hvori de visioner og planer vi har for hele Næstved Kommunes fremtid, tydeligt fremgår.

Et af Enhedslistens slogans er: ”Lyt til borgerne”, og ved ikke at plastre kommunen til i plakater, har vi lyttet til de mange borgere, som udtrykker deres utilfredshed med plakaterne.

Enhedslistens byrådskandidater:
Susanne Tariq                    
Tommy Lindegaard           
Ninna Bay    
Hanne Holse
Simon Mundus                  
Peter Wittrock                   
Steen Rasmussen

Læserbrev bragt i Sjællandske d. 21/10 2021