Jeg vil ikke tie stille!!!

Debatindlæg af Freja Lynæs Larsen.

Stor tak til Martin.
Dette er min holdning til det, som jeg ser er en krænkelse af ytringsfriheden for offentligt ansatte.
At blive fyret for at referere andres holdninger også selvom de er kritiske er ikke i orden.
Kritik er en gave og en invitation til at forholde sig til det, som er omdrejningspunktet for kritikken. Det ville man åbenbart ikke. Hvorfor ventede de med samtalen og påtænkt fyring til lige efter valget? Havde det ikke været fornuftigt at gøre det med det samme? Ledelsen burde vel have været bekymret for, at der ville komme flere udtalelser i løbet af valgkampen og burde så have talt med den ansatte med det samme. Jeg undrer mig over forløbet.
Lige præcis sådan nogle sager gør, at vi som offentligt ansatte ikke tør udtale os. Hvorfor er fokus ikke på, at Kobberbakkeskolen har rigtig mange sygemeldinger, og at der er faneflugt fra arbejdspladsen.

Hvorfor udtaler jeg mig nu? Gør det ikke mig upopulær i byrådet at gå imod en beslutning selv borgmesteren bakker op? Muligvis, men jeg er gået ind i politik for at forandre den kultur i kommunen, som skader de offentligt ansattes arbejdsmiljø. Jeg er ikke gået ind i politik for at få venner og så vil jeg nok få nogle slag en gang imellem. Men hvis jeg ikke skulle kunne tage imod slagene, hvordan skulle jeg så kunne kæmpe imod uretfærdighed – i jobcenteret, i skolerne, i ældreplejen, ja faktisk i hele kommunen.

Lad os alle sammen bakke Martin op. Stor tak til Martin, som modigt har refereret til og inddraget forældrekritik i skoledebatten. Enhver tanke om påtænkt fyring er uværdig for demokratiet og i konflikt med ytringsfriheden og helt urimelig. Det er en demokratisk ret at kunne ytre sig kritisk – og det er også en demokratisk ret at kunne referere til andres kritik uden at magtens mænd og kvinder truer med fyring.

Jeg opfordrer til, at den påtænkte fyring annulleres og at ledelsen på skolen og direktionsgangen i stedet bruger energien konstruktivt på at forholde sig til de kritikpunkter forældrene rejser.

Freja Lynæs Larsen
Byrådsmedlem for Enhedslisten