Næstved Kommune valgplakatfri?

 

Enhedslisten i Næstved opfordrer med dette læserbrev alle partier i Næstved Kommune til at undlade at tilplastre by og land med plakater.

Vi har ved tidligere valgkampe oplevet, at borgerne i Næstved er stærkt irriterede over ophængningen af valgplakater. 

Udtalelser som ”det er grimt og skæmmende”, ”gaderne flyder med plastikstrips bagefter”, ”nedsætter trafiksikkerheden” og ”hvilket ressourcespild”, er nogle af de kommentarer, som vore mange frivillige plakat-ophængere og plakat-nedtagere jævnligt bliver mødt med. 

Vælgerundersøgelser viser, at valgplakater har en meget lille betydning for, hvilken stemme vælgerne afgiver, og i andre lande kan man sagtens gennemføre valg til både parlamenter og kommuner uden at have valgplakater ophængt. 

Med denne opfordring har vi ikke noget ønske om, at det skal blive en usynlig valgkamp, eller at partierne ikke skal kunne komme til orde. 

Der er masser af andre måder, kandidaterne kan blive synlige på. Foruden alle de sociale medier er der muligheder for reklamestandere, busser, busstoppesteder og meget andet, hvor kandidaternes åsyn, navn og partiets bogstav kan blive fremvist uden at være til gene og irritation for borgerne.

Til gengæld er vi sikre på, at mange af Næstveds borgere vil reagere med taknemmelighed, hvis Næstved bliver en af landets første ”valgplakatfri” kommuner.

Uanset hvad andre partier vælger at gøre, så sætter Enhedslisten ikke valgplakater op. Borgerne kan derimod stadig møde os i by og på land til vælgermøder, til uddeling af foldere og andre steder, der er beregnet på at kunne promovere sig selv eller sit parti.
 

Susanne S.Tariq                                        Tommy Lindegaard
Byrådsmedlem for                                    Byrådskandidat for
Enhedslisten                                               Enhedslisten