Skal dine skattekroner gå til skattely?

Enhedslisten vil have stoppet svindel med skatteydernes penge nu.

I maj 2018 skrev Carsten Rasmussen, ved en ceremoni på Næstved rådhus, under på at Næstved Kommune skal være skattelyfri Kommune.
Næstved Kommune som landets første skattelyfri kommune gav stor og positiv omtale i pressen.

Det betyder at kommunen ikke ønsker at handle med virksomheder der benytter sig af skattely. Det viser sig desværre at den ellers gode aftale ikke er blevet efterlevet og Næstved Kommune har stadig en række leverandører som har penge i skattely, heriblandt Synoptik og Babysam.

Nu er det yderligere kommet frem at Næstved Kommune, via Jyske Bank, har 150.000 kr. investeret i Macquarie bank som er anklaget for, gentagne gange, at være involveret i skattesvindel for milliarder.
Macquarie Airports som tidligere var hovedaktionær i Københavns Lufthavn, skylder de danske skattemyndigheder mere end 700 millioner kr. De har også medvirket i svindlen med dansk udbytteskat, som angiveligt har kostet Danmark 12,7 milliarder kr. Ovenpå afsløringen af at kommunen har 150.000 kr. placeret i banken svarer Næstved Kommune, at man fortsat har tillid til Jyske Bank..

Det mener vi ikke er godt nok.

Næstved Kommunes aktier i Macquarie Bank skal sælges med det samme, ligesom man bør overveje hvorvidt der fortsat kan være tillid til Jyske Bank. Derudover skal der ses på alle kommunens leverandører, så den underskrevne aftale bliver efterlevet.

Hvis du heller ikke ønsker dine skattekroner anvendt til skattely så stem på Ø.

Ninna Bay og Tommy Lindegaard
Byrådskandidater for Enhedslisten

Sendt til Sjællandske d. 1/11-2021