Stem kvinder ind i byrådet

Pressemeddelelse fra Freja Lynæs Larsen, Enhedslisten og Stine Andersen, Venstre.

Kvindelige kandidater går på gaden i ligestillingens navn. I Næstved Kommune hænger borgmesterkæden om halsen på en mand og endnu har ingen kvindelig borgmesterkandidat meldt sig. Regions- og kommunalvalget bærer præg af flere mandlige kandidater fremfor kvindelige – og samme situation er i Regions- og Byrådet. Det vil de kvindelige kandidater gøre noget ved. Derfor står kvindelige kandidater klar til en god debat på Axeltorv lørdag d. 4. november fra 11 – 12. På tværs af partifarve er vi kvinder med hver vores mærkesag, der møder op med balloner, valg materiale og masser af lyst til at debattere med borgerne om, hvordan vores kommune skal se ud i fremtiden. Baggrunden for arrangementet er, at Kvinderådet har udnævnt 3. – 5. november til national kampagneweekend under overskriften ”Stem kvinder ind”.

  • Vores visioner for kommunen er selvfølgelig ikke nøjagtig de samme blot fordi vi er kvinder, men fælles for os alle er, at vi gerne vil arbejde for en mere lige repræsentation inde på rådhuset. Byrådet skal afspejle samfundet og der er vi trods alt 50/50 mænd og kvinde, siger Stine Andersen og Freja Lynæs Larsen, der er tovholder på kampagnen i Næstved kommune.

Kampagneweekenden, der løber af stablen over hele landet fra 3. – 5. november, er et forsøg for at få flere kvindelige politikere valgt ind i landets by- og regionsråd. Efter seneste kommunal- og regionsvalg for fire år siden er antallet af kvinder i byrådene 29,7 procent, mens det for regionsrådene gælder 39,4 procent. Her i Næstved Kommune håber vi at være med til at trække gennemsnittet op, når borgerne går til stemmeurnerne 21. november.

Journalister kan kontakte Freja Lynæs Larsen eller Stine Andersen for spørgsmål og yderligere information på telefon 60649142/53632506 eller mail freja-enhed@hotmail.com / stine.a@yahoo.com